Επιστολή Κατσέλη σε Τσίπρα, Κουβέλη και Οικολόγους

Ζητά συνεννόηση, προγραμματική σύγκλιση και «γιατί όχι» κοινή δράση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:55
23/05/2012
Επιστολή Κατσέλη σε Τσίπρα, Κουβέλη και Οικολόγους
2
loading

Την «επιτακτική» ανάγκη για «συνεννόηση και συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να μπορέσουν να μετουσιώσουν σε πολιτική πράξη την απαίτηση της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση», τονίζει η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων.

Παράλληλα, τους καλεί σε συνάντηση «χωρίς χρονοτριβή» και «με τη βάσιμη ελπίδα ότι θα ευοδωθεί αυτή η πρωτοβουλία και θα υπάρξει συνεννόηση, προγραμματική σύγκλιση και, γιατί όχι, κοινή δράση».

Στην επιστολή, η κ. Κατσέλη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η "Κοινωνική Συμφωνία", από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, υποστήριξε ένα τρίπτυχο βασικών επιδιώξεων:

α) Ανατροπή της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας του Μνημονίου που οδηγεί την οικονομία σε βαθιά ύφεση, την ανεργία στα ύψη και την κοινωνία σε εξαθλίωση.

β) Πρόταξη ενός ρεαλιστικού, προοδευτικού Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας που μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με τους εταίρους μας, και

γ) Συγκρότηση μιας ισχυρής συμπαράταξης όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα στηρίζεται και θα κινητοποιεί μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar dimitris_london

    Προοδευτικές δυνάμεις , έ , κα Κατσέλη ; Λάθος καί στά δύο όμως. Ούτε ΄΄ δυνάμεις ΄΄ είστε , ούτε ΄΄ προοδευτικοί ΄΄ όμως . Τά .... αγγούρια είναι πολύ καλά στήν σαλάτα καί ( σέ φέτες ) στό πρόσωπο, όχι στήν ... Βουλή.

  2. avatar KRFKLS

    είσαι μεγάλη επαναστάτρια , πραγματική ριζοσπαστρια αριστερή , μαζί σου για τη σοσιαλιστική επανάσταση ROZA - KOE

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει