Απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο μετακίνησής του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος είπε ότι: «Δεν έχω ενδείξεις από τον πρωθυπουργό ότι υπάρχει μια τέτοια σκέψη στο μυαλό του, αλλά δεν είναι και υποχρεωμένος να μου δείξει τις προθέσεις του πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Δε θα ήθελα να προκαταλάβω την απόφαση του Πρωθυπουργού. Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουμε κάνει, δεν μου προκύπτει κάτι τέτοιο», δήλωσε.

Ο Π. Γερουλάνος πρόσθεσε, πάντως, πως η όποια απόφαση του πρωθυπουργού θα είναι σεβαστή και αποδεκτή λέγοντας ότι «πιστεύω ότι είναι θέμα αρχής, ένας υπουργός να διατελεί στην υπηρεσία του αρχηγού της κυβέρνησης και να υπηρετεί εκεί που θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, σε συνέντευξή του στο ΚΑΝΑΛΙ 1, ο υπουργός Πολιτισμού είπε ότι «δε νομίζω ότι ούτε βλάπτει, ούτε καλό κάνει. Δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτόν τον ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που άρχισε να συζητάει οποιεσδήποτε αλλαγές η πρώτη του προτεραιότητα ήταν να δουλέψει πιο γρήγορα η κυβέρνηση, να εξυπηρετηθούν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης κ.ο.κ. Δεν είναι τα πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά. Αυτό το οποίο κάνει τη διαφορά είναι ο τρόπος δουλειάς. Και νομίζω ότι είναι κρίμα όταν συζητιέται τόσο πολύ ένα τέτοιο θέμα αντί να κοιτάμε το τι θα μπορούσε να κάνει κανείς για να βελτιωθεί η ζωή του πολίτη να καθόμαστε να ασχολούμαστε με το ποιος θα πάρει το άλφα ή το βήτα υπουργείο».

Εξ άλλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Κώστας Γείτονας ανέφερε ότι «μπορεί να γίνουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα , αν και εγώ δεν έχω αντίρρηση να γίνουν, αρκεί να είναι μελετημένες. Να μην είναι πειραματισμοί».