Εικόνα κατάρρευσης στις υπηρεσίες ελέγχου του Γενικού Χημείου του Κράτους και στον έλεγχο της αγοράς διαπιστώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κατέθεσε σχετική ερώτηση για το θέμα στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μέσω αυτής, επισημαίνει ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων, οι μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα και αντιδραστήρια, καθυστερούν σημαντικά τις διαδικασίες ελέγχου, με αποτέλεσμα από την ημερομηνία πραγματοποίησης μιας δειγματοληψίας και τη διαδικασία ελέγχου του δείγματος από το Γενικό Χημείο, μέχρι την προώθηση, τη συζήτηση και τη γνωμοδότηση του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου πολλές φορές μεσολαβούν υπερβολικά μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται τη συνέχιση της κυκλοφορίας στην αγορά προϊόντων, τα οποία, ενώ βρίσκονται μη κανονικά για να λάβουν τελικό χαρακτηρισμό (είτε ως επιβλαβή για την υγεία είτε ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση), μεσολαβούν χρόνια και καθιστά υπεύθυνη την κυβέρνηση για την κατάσταση αυτή.

Μετά από αυτά, η κ. Μπακογιάννη ρωτά τον κ. Τσακαλώτο -μεταξύ άλλων- για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση, με σκοπό τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από την κυκλοφορία ακατάλληλων προϊόντων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.