Ποτέ δεν τέθηκε ούτε και πρόκειται να τεθεί ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, υπογράμμισε στη Βουλή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιχειρώντας να δώσει τέλος στις σχετικές συζητήσεις.
«Είναι θετικό ότι μετά πολλούς μήνες απόλυτης μαυρίλας για τις προοπτικές της χώρας μας, η εικόνα αυτή πλέον αλλάζει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και αναφέρθηκε σε δηλώσεις αναλυτών και σε σχετικό άρθρο του Ολι Ρεν στην εφημερίδα Wall Street Journal.
«Οι ειδικοί μιλούν για αναγέννηση της Ελλάδας, παραμένουν όμως ορισμένες αμφιβολίες για τη μεσοπρόθεσμη προοπτική της ελληνικής οικονομίας», εξήγησε και τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους.
Θα προχωρήσουμε με το πρόγραμμα του συμμαζέματος των οικονομικών και με διαρθρωτικά μέτρα, εξήγησε και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η απάντηση σε όσους εξακολουθούν να προβλέπουν ζοφερό μέλλον για την ελληνική οικονομία».
Αναφερόμενος, τέλος, στις συζητήσεις για αύξηση του ΦΠΑ σε προϊόντα όπως τα τρόφιμα, δήλωσε ότι η μαζική μετάταξη προϊόντων στο συντελεστή 23% θα προκαλούσε πολλά προβλήματα και ότι η κυβέρνηση αναζητεί εναλλακτικές λύσεις.