Στην περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015, στο κλίμα που επικράτησε στο κυβερνητικό στρατόπεδο την ημέρα του δημοψηφίσματος, αλλά και στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνnης Βαρουφάκης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι θα δημιουργήσει ένα ελληνικό κόμμα με ελληνικό όνομα ως παρακλάδι του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25, το οποίο θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του 2019.

«Η σχέση μου με τον Ευκλείδη είναι επίπονη. Την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Ο Ευκλείδης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλαγή. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου» τόνισε χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Μιλώντας για τον Μάριο Ντράγκι, αποκάλυψε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης είχε συμφωνήσει σε κούρεμα, προτού «μου τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια μου».

Μιλώντας για τη νύχτα του δημοψηφίσματος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής δεν ήθελε να κερδίσει. «Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε, αλλά το ποθούσα. Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%» τόνισε.

Είπε ότι στο Μαξίμου μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και των κυβερνητικών στελεχών ήταν θλιμμένα παρά τη νίκη στο δημοψήφισμα.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν όταν μίλησε για το τετ-α-τετ που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν έμαθε ότι ο πρωθυπουργός υποχώρησε και έδωσε στους δανειστές πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ μίλησε και για τη στιχομυθία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν έμαθε ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τους δανειστές για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο. «Του είπα “είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα;” Και μου απάντησε: “Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω”» υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας πως στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο απ’ ό,τι «ηλίθιος».

Σκληρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στο πρόσωπο του Γιώργου Χουλιαράκη, τονίζοντας ότι ήταν εξ αρχής εντολοδόχος της τρόικας. «Ο Γιώργος Χουλιαράκης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως εντολοδόχος της τρόικας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» είπε.