«Ούτε ικετεύσαμε, ούτε πρόκειται να ικετεύσουμε τον Σαμαρά αλλά η χώρα θα κυβερνηθεί» απάντησε ο Δ. Ρέππας όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να στηριχθεί ο Α. Σαμαράς αν οι εκλογές αναδείξουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα αλλά όχι με αυτοδύναμη κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η χώρα θα κυβερνηθεί, είπε μιλώντας στον «Realfm 97.8». Ο λαός με την ψήφο του θα τα ξεκαθαρίσει όλα αυτά. Εγώ προτιμώ συγκλίσεις προοδευτικού χαρακτήρα.

Το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει για να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Είναι άκαιρο να ακούγονται αυτά και να φαίνεται σαν να ικετεύουμε τον Σαμαρά. Ούτε το κάναμε, ούτε πρόκειται να το κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο Δημήτρης Ρέππας εκτίμησε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού «θα πιάσουν τόπο», όπως είπε, ενώ εκτίμησε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το πολιτικό σύστημα είναι ότι φαίνεται πως αποκόπτεται από τα κοινωνικά στρώματα λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Αν ο λαός κρίνει ότι πρέπει να μάς τιμωρήσει, θα μας τιμωρήσει. Δεν υπάρχει όμως εναλλακτική λύση. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια» είπε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε: «Η Γερμανία και η Γαλλία είναι σύμμαχοί μας. Εχθροί μας είναι οι αγορές και οι κερδοσκόποι που πιστεύουν σε μία αεριτζίδικη οικονομία.

Η κ. Μέρκελ όμως θα έπρεπε να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και όχι να προστρέξει στο ΔΝΤ για βοήθεια».