Το σκέφτηκε, αλλά όπως οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν, δεν το αποφασίζει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γ. Ραγκούσης, να θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Αυτό λένε οι τελευταίες πληροφορίες που επίσης αναφέρουν ότι ο κ. Ραγκούσης επιχειρεί με όσους τρόπους μπορεί να συνδέσει τη δράση του με την κίνηση που κάνει το απόγευμα ο Θ. Παγκαλος με τους νέους μεταρρυθμιστές.

Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή,  δε θα καταλήξει σε υποβολή τρίτης υποψηφιότητας για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ αλλά σε διακριτή πολιτική παρουσία σε όλο το προεκλογικό διάστημα και καταγραφή δυνάμεων στις ψηφοφορίες, με ορίζοντα την επόμενη ημέρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι φυσική επικεφαλής αυτής της κίνησης (από τη στιγμή που ο Θ. Πάγκαλος δεν έχει, ως φαίνεται από τις κινήσεις του, αρχηγικές φιλοδοξίες) θα είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία όμως έχει αποφασίσει ότι δε θα είναι υποψήφια και θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα ποιον θα στηρίξει για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες της ανέφεραν πάντως ότι «η θέση της λόγω του ρόλου της δε μπορεί να είναι το λευκό».

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Ευ. Βενιζέλο να μην παραιτείται τελικά πριν ή κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ και να βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τον Λουκά Παπαδήμο για το πότε θα παραιτηθεί. Το πιθανότερο πάντως είναι μετά τις 14 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, δυσκολίες αντιμετωπίζει, όπως λένε οι πληροφορίες, ο Χρήστος Παπουτσής στη συλλογή υπογραφών για να καταθέσει την υποψηφιότητά του (σ.σ. χρειάζονται οι υπογραφές από το 1/4 του Εθνικού Συμβουλίου ή το 10% των Μελών και Φίλων του ΠΑΣΟΚ).

Και από ό,τι λέγεται οι δυσκολίες για τον κ. Παπουτσή δεν είναι τόσο ποσοτικές όσο ποιοτικές καθώς δε μπορεί να συγκεντρώσει επαρκή αριθμό υπογραφών από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν αναφέρει το καταστατικό αλλά θεωρείται πολιτικά ορθό, την ώρα μάλιστα που συζητείται ότι το επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου θα έχουν ανάμεσα στον αναγκαίο αριθμό υπογραφών πάνω από 80 υπογραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.