Περιοδεία στον Νομό Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρωί, επισκέφθηκε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού «Πόντος» στη Νέα Σάντα Κιλκίς, ενημερώθηκε για την ιστορία της και ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου από τον διοικητή της, Ταξίαρχο κ. Πάρι Καπραβέλο.

Από τον Νοέμβριο, η 71η Ταξιαρχία μετασχηματίζεται, καθώς θα αποτελέσει  σχηματισμό μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αναπτύσσεται σε ειρηνευτικές αποστολές. Η επίλεκτη μονάδα διαθέτει μετακινούμενο κέντρο επιχειρήσεων, που μπορεί να αναπτυχθεί, αερομεταφερόμενο, οπουδήποτε στην επικράτεια και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες ανεξαρτήτως ετοιμότητας.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχάρη τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων για το φρόνημα τους και ανέφερε: «Θέλω να ξέρετε ότι σας περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας». «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ταυτισμένες με τις τοπικές κοινωνίες», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας (ΚΕΒΕ), μια επιχείρηση που ανταγωνίζεται επάξια μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις της, ενώ συνομίλησε με εργαζόμενους και τη διοίκηση για την παραγωγή, αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την αναγκαιότητα ραγδαίας αύξησης των ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να βγει η Ελλάδα από το φαύλο κύκλο της λιτότητας, αλλά και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη βιομηχανία επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου ELVIAL, επιθεώρησε το εργοτάξιο κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει το Κιλκίς με τη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κιλκίς, που φιλοξενεί ευρήματα από ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή, που χρονολογούνται από την προϊστορική περίοδο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Κιλκίς, όπου συνομίλησε με πολίτες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ένας ιδιοκτήτης καφετέριας, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, του εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την υψηλή φορολογία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι πως έχω το μαγαζί μου συνεταιρικά με τον Τσίπρα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Θα γίνουν εκλογές γρήγορα και θα τις κερδίσουμε με μεγάλη διαφορά. Εμείς δεν διχάζουμε. Εμείς ενώνουμε όλους τους Έλληνες. Απέναντι σε μια Κυβέρνηση που λέει ψέματα, προτάσσουμε αλήθεια και ορθό λόγο. Ο κ. Τσίπρας κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του. Εμείς κάνουμε σοβαρές προτάσεις».