Την σημασία των φετινών εκδηλώσεων τόνισε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, στον χαιρετισμό του, στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.

«Στη συζήτηση για τον δρόμο που ήδη έχει χαραχτεί, για το δρόμο που έχει ανοίξει… Και αυτός δεν είναι άλλος από το δρόμο της επαναστατικής ανατροπής του γερασμένου καπιταλισμού, το δρόμο του αγώνα για να ζήσουμε η νεολαία και οι εργαζόμενοι όπως μας αξίζει. Μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι ο δρόμος αυτός άνοιξε με την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που απέδειξε ότι ο σοσιαλισμός μπορεί να γίνει πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι «ήταν το μεγάλο άλμα της νέας εποχής στην οποία έμπαινε η ανθρωπότητα: Της εποχής των σοσιαλιστικών επαναστάσεων, που και στον αιώνα μας, τον 21ο αιώνα, είμαστε πεισμένοι ότι θα συγκλονίσουν και πάλι τον κόσμο».

Κάλεσε την νεολαία να μάθει για τον Οκτώβρη και τον σοσιαλισμό, «να βρει όσα το σύστημα του κρύβει για τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε, να κρίνει και να συγκρίνει. Όχι για να κάνουμε μια συζήτηση για την ιστορία και το παρελθόν, αλλά βασικά για να συζητήσουμε για το μέλλον».

Αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή προσθέτοντας ότι «αυτή η επιτυχία θορύβησε ορισμένα παπαγαλάκια του συστήματος» και επισημαίνοντας ότι όλοι αυτοί φοβούνται το «να υπάρχει αντίπαλο δέος στην προσπάθειά τους οι νέοι και οι νέες να μη βλέπουν άλλη λύση έξω από τα όρια του συστήματος, να θεωρούν το καπιταλιστικό σύστημα ανίκητο και παντοτινό», ενοχλούνται από την συνάντηση χιλιάδων νέων με την πολιτική του ΚΚΕ και ενοχλούνται από την ολόπλευρη ισχυροποίηση της ΚΝΕ.

«Δίνουμε υπόσχεση, ότι στο επόμενο φεστιβάλ μας, θα τιμήσουμε στην πράξη τα 100 χρόνια του Κόμματος μας, όπως τους αρμόζει, με μία ΚΝΕ – που στα 50 χρόνια ζωής και πρωτοπόρας δράσης της θα είναι ακόμη πιο δυνατή, πιο γερή και μαζική, ακόμη πιο ικανή να πρωτοστατεί στους αγώνες της νεολαίας, να διαπαιδαγωγεί τους πρωταγωνιστές της ζωής και του αγώνα για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία» υπογράμμισε ο κ. Αμπατιέλος.

Ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό σε όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ που «έστησαν» την «πολιτεία του Φεστιβάλ» στο Πάρκο Τρίτση, ενώ ιδιαίτερα θερμό χαιρετισμό απηύθυνε στις αντιπροσωπείες 30 Κομμουνιστικών και Αντιϊμπεριαλιστικών Οργανώσεων Νεολαίας που βρίσκονται στην Αθήνα και « τους δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα για την ανάπτυξη της κοινής δράσης μας στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και διεθνώς, να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε Οργανώσεις που δρουν σε συνθήκες ιμπεριαλιστικών πολέμων, κατοχής, αντικομμουνιστικών διώξεων και στο πλαίσιο του προλεταριακού διεθνισμού, να πρωτοστατούμε για να φέρουμε εις πέρας το -πρώτο – διεθνιστικό μας καθήκον: Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα στην Ελλάδα, αγώνας που γνωρίζουμε ότι αλληλοτροφοδοτείται με τους αγώνες των άλλων λαών του κόσμου».

«Κι αν κατέβηκε η Κόκκινη Σημαία στη χώρα των Σοβιέτ, η σφραγίδα της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής επανάστασης έχει μπει για τα καλά στους τροχούς της κοινωνικής εξέλιξης και λέει πάνω της: Αυτή την πορεία, αυτό τον δρόμο τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Αμπατιέλος.