Περισσότερη από μία ώρα κράτησε η συνομιλία του Γιώργου Παπανδρέου με περίπου 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έξω από την αίθουσα του εντευκτηρίου. Ο μόνος βουλευτής που επιχείρησε να θέσει το εσωκομματικό θέμα ήταν ο Λάμπρος Μίχος.

«Να πάμε τις εκλογές πιο μετά ώστε να ενώσουμε την παράταξη Πρόεδρε και εσείς να είστε εγγυητής της παράταξης. Καλά το εκτιμώ;» αναρωτήθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε:

«Καλά το εκτιμάς». Άλλος βουλευτής φέρεται να τον ρώτησε «Καλά όλους αυτούς που σε πρόδωσαν πώς τους άντεξες;» χωρίς ωστόσο να ακουστεί το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Έχω περάσει και χειρότερα» απάντησε.

Για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποτελούν κόκκινη γραμμή οι κοινές μετοχές των τραπεζών. «Οποιοδήποτε εγχείρημα για προνομιούχες θα μας βρει απέναντι» είπαν οι βουλευτές στον πρώην πρωθυπουργό και εκείνος συμφώνησε.

Ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο θέμα του δημοψηφίσματος τονίζοντας χαρακτηριστικά «Υπάρχουν πρακτικά. Διατύπωσαν τρεις την άποψη αλλά τελικά η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι είχε ενημερώσει την Άγκελα Μέρκελ και ότι τις όποιες αντιρρήσεις τις είχε ο Νικολά Σαρκοζί».

Ο Γ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι η έκδοση των ευρωομολόγων μπορεί όταν γίνει να έχει χάσει την δυναμική της επισημαίνοντας «Όταν το είχα θέσει εγώ την αναγκαιότητα για το ευρωομόλογο είχε νόημα. Όταν και αν θα γίνει φοβάμαι ότι δεν θα έχει την απαιτούμενη αξία».

Για την ημερομηνία των εκλογών ο Γ. Παπανδρέου έθεσε ως αναγκαία προϋπόθεση την ολοκλήρωση του PSI αποφεύγοντας να κάνει αναφορά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Σε παρατήρηση του Χρήστου Μαγκούφη ότι οι Γερμανοί είναι ενάντια στις εκλογές απάντησε: «Είναι λογική η άποψη των Γερμανών».