Την ανάγκη να επιδείξουν όλα τα κόμματα, πολιτική και κοινωνική ωριμότητα στο θέμα της οικοδόμησης και λειτουργίας του Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα, επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με αλλαγές στην εκπαίδευση σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έχει σημασία η οικοδόμηση και λειτουργία του Τεμένους. Η οικοδόμηση του δεν ταυτίζεται με την λειτουργία του. Πρέπει να δείξουμε πολιτική και κοινωνική ωριμότητα όταν έχουμε τόσο κόσμο και στην Αττική και στη χώρα που είναι μουσουλμάνοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε όλα τα κόμματα «να εκφράσουν την βούληση τους, ώστε να λυθεί το θέμα του Μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό», για την δημιουργία του οποίου ομόφωνα η εκκλησία της Ελλάδος, έχει παραχωρήσει 20 στρέμματα.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι το υπουργείο Παιδείας αναμένει την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων για τον εργολάβο που λόγω οικονομικών προβλημάτων έχει πτωχεύσει, ώστε να δοθεί δυνατότητα να απομακρυνθούν τα μηχανήματα που υπάρχουν και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Όπως είναι σεβαστό το δικαίωμα για τον λατρευτικό χώρο το ίδιο σεβαστό είναι και το δικαίωμα να ταφεί κάποιος εκεί που θέλουν οι δικοί του και πολύ σύντομα ελπίζουμε να το καταφέρουμε», πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.