Θα πρέπει το επόμενο διάστημα να προσανατολιστούμε και με μεγαλύτερη προσήλωση και στο μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε με νηφαλιότητα την επόμενη μέρα και ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, κι αυτό πρέπει να το κάνουμε όχι με τους θεσμούς, αλλά με τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις, με την αυτοδιοίκηση, κι αυτό ξεκινήσαμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για «φτηνή αντιπολίτευση» και έθεσε το ερώτημα γιατί δεν ψηφίζει τα αντίμετρα των φορολογικών ελαφρύνσεων αφού αποτελούν και δικές του δεσμεύσεις οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών. Σχολίασε ότι κρίνεται η κυβέρνηση, αλλά κρίνεται και η αντιπολίτευση.

Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της θητείας μας, στο τέλος της τετραετίας, σημείωσε.

Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι τα αντίμετρα αυτά εμείς τα καταφέραμε, εμείς τα φέραμε, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εργασιακή κανονικότητα, τα μέτρα για το χρέος εμείς τα φέραμε, και εμείς θα τα εφαρμόσουμε. Την έξοδο από την επιτροπεία εμείς θα την καταφέρουμε.

«Ξαναστήνουμε τη χώρα στα δικά της πόδια, απέναντι σε αυτούς που τη λεηλάτησαν και τη γονάτισαν», υπογράμμισε κ. Τσίπρας.