«Θα φτάσουμε δύσκολα στο δημοψήφισμα. Ανεξάρτητα από την επιμονή της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης –αν δοθεί- τις επόμενες μέρες θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις» εκτίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter.

«Η μόνη καθαρή, έντιμη και χρήσιμη για τη χώρα και κοινωνία λύση είναι οι εκλογές. Ας μη μετατρέψουμε την κρίση της πολιτικής σε κρίση της δημοκρατίας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο εκείνος προτείνει εκλογές ο κ. Κουβέλης απάντησε πως «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το αδιέξοδο που βρίσκεται ο λαός και η χώρα. Στο βαθμό που θα διαμορφωθούν καινούριοι πολιτικοί σχηματισμοί μπορούν να αναζητηθούν πολιτικές συγκλίσεις και δρόμοι αισιοδοξίας, σε αντίθεση με τη σκοτεινή περίοδο που διανύει η χώρα» .

Σχετικά με το αν το κόμμα του θα συμμετείχε σε σχήμα εξουσίας είπε βλέπει θετικά το ενδεχόμενο «εάν και εφόσον πολιτικές αυτές συγκλίσεις διαμορφώνουν συνθήκες διεξόδου».

Απαντώντας ερωτηθείς σχετικά με το αν συμμερίζεται την άποψη της κας. Μπακογιάννη η οποία πριν από λίγο καιρό είχε πει ότι την παρούσα περίοδο «θα συνεργαζόταν και με το διάβολο για να σωθεί η χώρα» ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι θα συνεργαζόταν μόνο «με εκείνους που ευαγγελίζονται και προωθούν την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας, των πολιτών που δοκιμάζονται και της χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο».

Τίθεται κατά δανειακής σύμβασης και δηλώνει ότι έχει καταθέσει αντιπρόταση με συγκεκριμένη ρύθμιση, ενώ προσθέτει ότι η απάντησή του στο δημοψήφισμά θα εξαρτηθεί από το ερώτημα.

«Το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει γιατί θα δημιουργήσει απαράδεκτα διλήμματα… θα οδηγήσει στο “όχι” διάφορες απόψεις και οι προσερχόμενοι σε αυτό δε θα απαντάνε στο “όχι” αλλά σε εκείνον που θέτει το ερώτημα, δηλαδή στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με όσα έχει ανάγκη η χώρα» είπε.