«Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αποτελούν σημαντικούς παράγοντες πολιτικής ισορροπίας και σταθερότητας και η ενδυνάμωση μιας στρατηγικής σχέσης μαζί τους θα ήταν χρήσιμη και επωφελής», επισημαίνει ο βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Realnews».

Ο κ. Σταμάτης αιτιολογώντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για να τις προκαλέσει, σημειώνει ότι απορρέει από τη διαπίστωση πως προκαλεί τεράστια ζημιά στη χώρα η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Εκτιμά ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό στη σκέψη του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα το σενάριο των «διπλών εκλογών». Υποστηρίζει ότι επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι η εφαρμογή μιας «μακιαβελικής πολιτικής», όπως την χαρακτηρίζει. Δηλαδή «η πρόκληση πολιτικού χάους, μέσω των διπλών εκλογών ώστε να διασωθεί πολιτικά και στην αναμπουμπούλα να επιχειρήσει ανάκτηση της εξουσίας με ευκαιριακές συμμαχίες».

Ο κ. Σταμάτης διευκρινίζει ότι η επιχειρούμενη διεύρυνση της ΝΔ δεν προσβλέπει σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού και ότι «η θεμιτή αυτή επιδίωξη δεν εμπεριέχει στοιχεία πολιτικού καννιβαλισμού και ότι απευθύνεται στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα νέα και δυναμικά στοιχεία της».

Ανακοινώνει ότι πολύ σύντομα ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μέτρα για τη μείωση της φορολογίας με το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να υποσχεθεί πέραν της μνημονιακής πολιτικής, ο κ. Σταμάτης σχολιάζοντας τις αποκρατικοποιήσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση, λέει ότι γίνονται με αργούς ρυθμούς και δεν μπορούν να ρυμουλκήσουν νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Η θέση της ΝΔ συνοψίζει ο κ Σταμάτης είναι: «Πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις και τις θεωρούμε μοχλό ανάπτυξης με διάρκεια και προοπτική. Όπως πιστεύουμε στη μείωση της φορολογίας με ταυτόχρονη μείωση των αδικαιολόγητα υψηλών δημοσίων δαπανών».