Για έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας κατηγορεί τη ΝΔ η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή όσα είπε στην ομιλία του και τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και όσα προβλέπει το «Ζάππειο 2».

Ο τομεάρχης οικονομίας του κόμματος, ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης παρουσίασε μία σειρά από σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία:

*Το «Ζάππειο 2» προβλέπει περικοπές δαπανών 11,3 δισ. ευρώ και όχι 18,4 δισ. όπως ανέφερε για το Plan B ο κ. Σαμαράς και πως το 7,1 δισ. που χωρίζει τα δύο ποσά, αφορά μόνο «ευχολόγια» για έσοδα από φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. «Πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τα θέματα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν επικαλείται ανύπαρκτες περικοπές 7,1 δισ. ευρώ, τις οποίες ισχυρίζεται ότι εξήγγειλε «λεπτομερώς» μάλιστα πριν τρεις μόλις μήνες;», αναρωτήθηκε ο κ. Σκυλακάκης.

*Στο Plan B ο κ. Σαμαράς προβλέπει ότι η ανάκαμψη πρέπει να αρχίσει αμέσως, ενώ στην ομιλία του στη ΔΕΘ είπε ότι θα αρχίσει από τον τρίτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος της ΝΔ. «Πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τα θέματα κάποιος που το βράδυ ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει την ανάκαμψη αμέσως και το επόμενο πρωί ότι η ανάκαμψη θα ξεκινήσει από τον τρίτο χρόνο;», σημείωσε.

*Στο Plan B προβλέπονται λύσεις για όλες τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ ενώ στο “Ζάππειο 2” περικοπές στις σπάταλες ΔΕΚΟ 800 εκατ. ευρώ μικρότερες το χρόνο από αυτές που προβλέπει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τα θέματα κάποιος που καταγγέλλει σκανδαλώδη ελλείμματα και στο πρόγραμμά του δηλώνει ότι θα τα μειώσει λιγότερο απ ότι εκείνοι που καταγγέλλει;», πρόσθεσε.

*Στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν θα χαϊδέψει αυτιά αλλά έδωσε μία σειρά υποσχέσεις, όπως να αποκαταστήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους, να ξαναδώσει το πολυτεκνικό επίδομα, να μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. «Άραγε αν χάιδευε αυτιά, αν πίστευε ότι λεφτά υπάρχουν και αν έδινε εύκολες υποσχέσεις, τι ακόμα θα έταζε;», επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης και καταλήγοντας τόνισε ότι «οι πολίτες που σήμερα βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο, έχουν δικαίωμα περισσότερου σεβασμού».