Κοινή θέση για την αναγκαία αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης «με αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη βάση πανανθρώπινων αξιών και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων» διατύπωσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, με τον ομόλογό του της Αγίας Έδρας Αντουάν Καμιλέρι κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Αμανατίδης τόνισε τη σημασία της πρόσφατης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο και ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη θερμή και συνεχή υποστήριξη της Αγίας Έδρας στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. O κ. Καμιλέρι κάλεσε τον κ. Αμανατίδη να επισκεφθεί το κράτος του Βατικανού το προσεχές διάστημα.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο κρατών και αναζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στη Συρία και υπενθυμίστηκε η ανάγκη να επιτευχθεί μια διαρκής και βιώσιμη πολιτική λύση, η οποία θα ενισχύει την περιφερειακή σταθερότητα και θα διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή. Μετά το πέρας της συνάντησης, επακολούθησαν πολιτικές διαβουλεύσεις υπό τον πολιτικό διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Πέτρο Μαυροειδή, για διμερή και περιφερειακά ζητήματα.