Ως σύγχρονους ήρωες της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε τους επιχειρηματίες, η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία παραβρέθηκε και μίλησε στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, που έγινε σήμερα στην Πάτρα.

Όπως είπε, «οι επιχειρηματίες που έχουν αντέξει στην κρίση, έχουν δείξει πατριωτισμό, αφού δεν έχουν φύγει από την χώρα, παλεύοντας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Όπως τόνισε σε αυτό το σημείο η ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, «οι συνθήκες αυτές θα γίνουν ακόμα χειρότερες, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης».

Επίσης, η τομεάρχης της ΝΔ είπε ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο επιτίθεται λυσσαλέα στην επιχειρηματικότητα», προσθέτοντας ότι «το επόμενο Σαββατοκύριακο ψηφίζεται στην Βουλή ένα ακόμη πακέτο μέτρων ύψους 1, 8 δισ ευρώ έμμεσων φόρων, που θα πλήξει περαιτέρω την επιχειρηματικότητα, ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει και μας λέει το νέο της αφήγημα, ότι η ανάπτυξη έρχεται». Όμως, όπως σημείωσε, «δεν μπορεί να έλθει ανάπτυξη με υπέρογκους φόρους στην επιχειρηματικότητα».

Σε άλλο σημείο η ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου υπογράμμισε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απολύτως σαφής, πως δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας, γιατί από εκεί θα έλθει η ανάπτυξη».

Ακόμη, τόνισε ότι «η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η προσέλκυση επενδύσεων, είναι δύο ακόμα σημαντικές ενέργειες, που θα μπορέσουν να μας οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα».