Σε εκτενές ρεπορτάζ για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, με συνέντευξη του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε χθες το βράδυ στο ιταλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι RAI 1.

Πιο αναλυτικά, ο δημοσιογράφος της ιταλικής τηλεόρασης τόνισε ότι «η θέληση της Ελλάδας να στείλει ένα θετικό μήνυμα προς τους τουρίστες, αποτελεί μόνον ένα μέρος της όλης πραγματικότητας. Αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση της χώρας, ακολουθεί την υποχρεωτική οδό των περικοπών, για να μπορέσει να σώσει την οικονομία».

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στοχεύει στην αναζωογόνηση της οικονομίας μας, να την καταστήσει πιο ανταγωνιστική και έγκυρη», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον απεσταλμένο της RAI.

«Οι αγορές δεν ανταποκρίνονται πάντα στις κινήσεις της πολιτικής. Αυτή είναι μια από τις αιτίες για τις οποίες ζητήσαμε την παρέμβαση των λεγόμενων μηχανισμών οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι αγορές, μετά την κρίση του 2008, είναι πολύ διστακτικές. Και ο πιο μικρός κίνδυνος τις φοβίζει. Φθάνει ένα άρθρο ή η δήλωση ενός ακαδημαϊκού, για να πέσουν σε βαθύτατη ανασφάλεια, και να ξεκινήσει η κερδοσκοπία», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου Ανδρέας Φιορεντίνος, σχετικά με την φετινή τουριστική κίνηση, τόνισε ότι «η ελπίδα όλων είναι, να μπορέσει να τελειώσει η σεζόν, μια μία συνολική κάμψη που να μην ξεπερνά το 10%».

Ο δημοσιογράφος της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης παρατήρησε ότι και τον Ιούλιο, στην Αθήνα, τα συνδικάτα συνεχίζουν να προκηρύσσουν απεργίες. Σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, τοποθετήθηκε στη RAI λέγοντας ότι οι διαμαρτυρίες δεν στέφονται κατά της κυβέρνησης, αλλά κατά της πολιτικής που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά μιας πολιτικής που επιβάλλεται άνωθεν, και πλήττει περισσότερο τις συνέπειες, και λιγότερο της αιτίες της κρίσης αυτής.