Τη σφοδρή αντίθεσή του στη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επιτέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «δεν τους άρεσε το προηγούμενο σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας, που κάλυπτε το 90% των δανειοληπτών». Ο βουλευτής διαμαρτυρήθηκε επειδή, ενώ τότε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το ν. 4224 που είχε φέρει ο ίδιος ως υπουργός Ανάπτυξης το 2013 στη Βουλή, τώρα στους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος «αρέσει ένα νομοθέτημα που καλύπτει μόνο το 25%».

Ο κ. Χατζηδάκης, έκανε λόγο για «ξεδόντιασμα» του νόμου Κατσέλη, υπενθυμίζοντας πως το προηγούμενο πλαίσιο ήταν προστατευτικό και χαρακτήρισε «μεγάλη γκάφα» τη ρύθμιση του συζητούμενου νομοσχεδίου.

Τόνισε, ότι με αυτή τη «ρύθμιση-γκάφα», υποχρεώνονται ακόμη και οι πιο αδύναμοι δανειολήπτες να πληρώσουν το σπίτι τους στην τράπεζα σαν να το αγόραζαν από πλειστηριασμό.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, είπε πως διαφωνεί πολιτικά μαζί του αλλά θεωρεί τη στάση του έντιμη και προσέθεσε πως «αντιθέτως, θα ήθελε να κρυφακούει τις ιδιωτικές συζητήσεις των άλλων συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ για να δω τι λένε μετά από αυτή την πολιτική μετάλλαξη».

«Θα ισχυριστούν ίσως, ότι έσκισαν τα πουκάμισά τους στις διαπραγματεύσεις. Αυτό όμως που μετράει είναι το αρνητικό αποτέλεσμα. Διαπραγματευθήκαμε κι εμείς για το ίδιο ακριβώς θέμα το 2013 και τα αποτελέσματα ήταν ασυγκρίτως καλύτερα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.