Κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του του ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα της Πέμπτης, 24 ώρες πριν τη λήξη υποβολή των υποψηφιοτήτων.

«Ξέρω τις δυσκολίες που νοιώθει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Κάποιοι προτείνουν εύκολες λύσεις, στο στυλ του άλλαξέ τα όλα ή γκρέμισε τα όλα. Εγώ πιστεύω στο χτίσιμο. Τη ΝΔ τη βλέπω κυρίως μέσα από το πρίσμα του αύριο. Την υπηρετώ από τότε που ιδρύθηκε. Ήμουν κοντά και στις χαρές και στις λύπες. .Ήμουν πάντα παρών στα δύσκολα και γιαυτό ανέλαβα το καλοκαίρι το βαρύ φορτίο με πολλή ευθύνη. Αντιθέτως κάποιοι που τους τίμησε τη ΝΔ την εγκατέλειψαν, πχ κάποιοι βρίσκονται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι την εγκατέλειψαν.Έτσι κατέθεσα την υποψηφιότητα μου για την αρχηγία του κόμματος», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Έχουμε ήδη παρουσιάσει τους 7 άξονες για την ανάπτυξη της χώρας. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Ο ελληνικός λαός ζητάει ελπίδα και θέλει μία ανανεωμένη ΝΔ. Τη ΝΔ την ξέρω καλά, ξέρω πού πάσχει και πώς διορθώνεται. Καλώ όσους πιστεύουν στο κόμμα να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία», ανέφερε ο Μεϊμαράκης.