Για τις τακτικές που ακολούθησαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στο χθεσινό debate μίλησαν επικοινωνιολόγοι στο MEGA αξιολογώντας τη στάση κάθε προέδρου.

Στη γλώσσα του σώματος οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε περισσότερο με το χαμόγελό του, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με την κίνηση των χεριών του.

Ο Μάνος Σιφονιός ανέφερε πως ο κ.Τσίπρας έδειχνε πιο άνετος, αλλά η υπερκατανάλωση νερού και οι συνεχείς καταπόσεις για να προετοιμάσει τη φωνή του πρόδιδαν στρες. Πιεσμένος έδειχνε ο κ. Μεϊμαράκης σύμφωνα με τον επικοινωνιολόγο από το πρώτο μισό μέχρι τη στιγμή που σχολίασε με χιούμορ το ύψος των καμερών, κάτι που όμως όταν το σχολίασε έξω από το Ραδιομέγαρο στο τέλος του debate δεν συνεισέφερε στην εικόνα του, σύμφωνα με τον κ. Σιφονιό.

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γιώργος Πλειός, ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τηλεμαχία προσπαθώντας να συσπειρώσει όσους τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και στη συνέχεια έγινε πιο συναινετικός. Το αντίθετο, σύμφωνα με τον κ. Πλειό, συνέβη με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος ξεκίνησε πιο συναινετικά, αλλά στην πορεία έγινε πιο επιθετικός υφολογικά.