Ξεκινά η διαδικασία 2.440 προσλήψεων από το υπ. Υγείας

Οι 1.110 θέσεις αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό και 600 θέσεις ειδικευμένους γιατρούς


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:36
25/08/2015
Ξεκινά η διαδικασία 2.440 προσλήψεων από το υπ. Υγείας
2
loading

Εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών για την πλήρωση 2.440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, σε φορείς του υπουργείου Υγείας, μετά την υπογραφή της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ).

Οι 2.440 κενές οργανικές θέσεις κατανέμονται ως εξής: Οι 1.110 θέσεις αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό, 600 θέσεις ειδικευμένους γιατρούς κλάδου ΕΣΥ, 550 θέσεις διάφορους κλάδους και ειδικότητες, 100 θέσεις πληρώματα ασθενοφόρου για το ΕΚΑΒ και 80 θέσεις για τους οργανισμούς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Ειδικά για τους οργανισμούς που αφορούν τις εξαρτήσεις προβλέπονται 20 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και την αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», 25 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στον ΟΚΑΝΑ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και 35 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, στο ΚΕΘΕΑ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η δαπάνη των παραπάνω προσλήψεων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας για το έτος 2016, ενώ όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, «με την απόφαση αυτή υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για τη σταδιακή κάλυψη των άμεσων αναγκών του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας την επιβίωση των υποστελεχωμένων τμημάτων-κλινικών και την αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Serapis

    Ο υπουργός μείωσε 6% τις επικουρικές συντάξεις (προϊον συμβολής εργαζόμενων - εργοδοτών, καμία σχέση με κρατική συμμετοχή και καμία εμπλοκή με σύστημα υγείας) για να κάνει προεκλογικές προσλήψεις !
    Οι ΕΛΛΗΝΕΣ "βλέπουν" και θα ψηφίσουν ανάλογα !

  2. avatar math

    Αθανατη Ελλαδα. Ως δια μαγειας ολα τα καλα ξεκινανε προεκλογικα,και ολα τα κακα μετεκλογικα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει