Στο συναίσθημα βουλευτών από όλες τις πτέρυγες απευθύνθηκε απόψε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου καλώντας τους να επικυρώσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

«Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας. Ξέρω ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα κάνει το καθήκον της για το μέλλον, και η ψήφος τους αρκεί αλλά θέλω να απευθυνθώ και σε όλους τους άλλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Η ψηφοφορία δεν είναι απλώς εθνική και πατριωτική υποχρέωση. Είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για τις δυνάμεις που θέλουν αλλαγή και μεταρρυθμίσεις. Μια ευκαιρία, με μια φωνή να αποδείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και δεν μας διχάζουν οι σκοπιμότητες».

«Δε σας καλώ απλώς να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο, αλλά να ψηφίσετε με το χέρι στην καρδιά για την πατρίδα, την Ελλάδα, και να επικυρώσετε την εθνική επιτυχία στην Ευρώπη», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας:

«Δώστε στην κυβέρνηση την ψήφο που χρειάζεται για να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση, για καλύτερους όρους. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση στη ΝΔ: «Μπροστά στα δύσκολα φυγομαχήσατε. Δεν αντέχετε το βάρος της ευθύνης να στηριχτεί η γαλανόλευκη. Είστε πρώτοι στα εύκολα αλλά κρύβεστε στα δύσκολα. Δε ζητώ να ακούσετε τις έξωθεν πιέσεις, αλλά την πατριωτική σας συνείδηση».

Καλώντας όλες τις πτέρυγες να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό η χώρα μας εξασφαλίζει την 5η δόση αλλά και σιγουριά για τα επόμενα χρόνια με νέο πρόγραμμα στήριξης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και κάλεσε «να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια για να την αλλάξουμε, να σταματήσει η αβεβαιότητα».

Επανέλαβε δε ότι για τα δύο επόμενα χρόνια η κυβέρνηση θα αφοσιωθεί στην υλοποίηση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας μας και ότι θα πάμε σε εκλογές το 2013.