Δριμύ κατηγορώ στη ΝΔ ότι πορεύεται με την αντιμνημονιακή σημαία προσδοκώντας να γυρίσει η χώρα στο παρελθόν, απηύθυνε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης κατά την ομιλία του.

«Ο κ. Σαμαράς και οι «αριστεροδεξιοί» συνεργάτες του, αυτά τα χρόνια νοσταλγούν. Όταν διατυμπάνιζε ότι ο Καραμανλής είναι ο αρχηγός μεγάλου ορίζοντα, πως η κρίση είναι παροδική, το έλλειμμα ήταν 4 έως 4,5% και η ΝΔ έχει θωρακίσει τη χώρα», είπε.

Απευθυνόμενος στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Είστε αμετανόητοι, λαϊκιστές και επικίνδυνοι. Πολιτεύεστε σαν να ζείτε σε άλλη διάσταση με την ψευδαίσθηση ότι ξοφλήσατε τους λογαριασμούς σας με την κοινωνία. Πολιτεύεστε σαν εξωγήινοι και από την ψυχολογική σας αδυναμία να παραδεχθείτε ότι όλοι πληρώνουμε τα σπασμένα σας».

Ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε πως την συνταγή που προτείνει η ΝΔ δεν την υπερασπίζονται δημόσια ούτε τα κορυφαία κομματικά στελέχη της ενώ τα αδελφά ευρωπαϊκά κόμματα της έχουν γυρίσει την πλάτη επικαλούμενος δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Βαυαρίας, κ. Στόιμπερ.