Τη σιγουριά του ότι η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας θα είναι θετική για την Ελλάδα φέρεται να εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Φλαμπουράρης σε άτυπη επικοινωνία με το Bloomberg παρέθεσε τα τέσσερα σημεία τα οποία θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε συμφωνία με τους εταίρους της Ελλάδας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Σε εξέχουσα θέση, ο υπουργός έβαλε το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους με την έναρξη των συζητήσεων μεταξύ για την απομείωσή του καθώς «και σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί περικοπές στις συντάξεις, αφήνοντας ωστόσο στο τραπέζι των συζητήσεων τον εξορθολογισμό των πρόωρων συντάξεων.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπογράμμισε εκ νέου ότι η Ελλάδα δεν επεξεργάζεται ένα Plan B, ενώ αναφερόμενος στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει κινήσεις για την απομάκρυνσή του», προσθέτοντας ότι «τέτοιες αψιμαχίες δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ωστόσο, συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς τους αντίστοιχους θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί παρά να καταγράφονται».