Πρόεδρο εκλέγει σήμερα το ΠΑΣΟΚ με τρία στελέχη του να διεκδικούν τη θέση του απερχόμενου Ευάγγελου Βενιζέλου. Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναμετρώνται με στόχο την προεδρία ενώ η ανάδειξη του επικεφαλής του κόμματος θα γίνει από τη βάση του κόμματος με κάλπες που στήνονται σε όλη τη χώρα. Η ψηφοφορία γίνεται από τη βάση με ανοιχτό μητρώο, που σημαίνει ότι,πέρα από τα ήδη εγγεγραμμένα στους καταλόγους μέλη,μπορούν να ψηφίσουν και όσοι προσέλθουν σήμερα και θελήσουν να εγγραφούν.

Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές ενώ στη σημερινή διαδικασία ψηφίζουν ως εξής:

-η Φώφη Γεννηματά στις 11.15 π.μ., στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων,
-ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στις 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη στην Αρκαδία και
-ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα ψηφίσει στις 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης – Αττικής.

Για την εκλογή προέδρου απαιτείται ποσοστό 50%+1 και αν δεν το συγκεντρώσει κανείς από τους τρεις υποψήφιους θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος.

Οι κάλπες έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Δήμο, στα ίδια σημεία που είχαν στηθεί και για την εκλογή των αντιπροσώπων στο 10ο συνέδριο. Άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7μ.μ. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Βενιζέλος ψηφίζει στις 12.30 στη Θεσσαλονίκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών θα μεταδοθούν το βράδυ διαδικτυακά από τον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ.