Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, αναφερόμενος στα γεγονότα που σημειώθηκαν σε βάρος βουλευτών, επεσήμανε ότι αυτοί που προπηλακίζουν το κοινοβούλιο προπηλακίζουν την ίδια τη δημοκρατία.

Ο κ. Καστανίδης σημείωσε πως «η πολιτική οφείλει να αφουγκράζεται τις κοινωνικές διεργασίες, να ακούει προσεκτικά, την νηστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων».

Τόνισε ότι πολίτες διαμαρτύρονται για λάθη της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος, αλλά «οφείλουν να γνωρίζουν, μερικοί από αυτούς που συγκεντρώνονται διαμαρτυρόμενοι ότι όταν προπηλακίζουν το κοινοβούλιο προπηλακίζουν την ίδια τη δημοκρατία, η οποία τους επιτρέπει το δικαίωμα διαμαρτυρίας και διαφωνίας και το οποίο δεν θα το είχαν αν δεν υπήρχε δημοκρατία».

Και συμπλήρωσε, λέγοντας ότι οφείλουν επίσης να γνωρίζουν «όσοι ασχημονούν και προπηλακίζουν τη δημοκρατία, ότι στο παρελθόν υπήρξαν ποταμοί αίματος για την υπεράσπισή της ή την αποκατάστασή της, μερικοί δε από τους προπηλακιζόμενους βουλευτές ανήκουν σε οικογένειες που έχουν καταβάλει υψηλό φόρο αίματος, στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, και αυτό οφείλουν να μην το αγνοούν».