Από την Θράκη όπου θα περιοδεύει από αύριο θα απαντήσει ο Α. Σαμαράς στον νέο σχεδιασμό μέτρων της κυβέρνησης, μιλώντας σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες για «οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που οδηγείται η χώρα με την επιβολή άτακτων και κακώς σχεδιασμένων μέτρων».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε ήδη έντονο προεκλογικό χρώμα στις από δω και πέρα κινήσεις του μιλώντας χθες σε κομματική σύσκεψη. «Το πρόγραμμά μας -είπε- δεν το έχει ανάγκη μόνο η Νέα Δημοκρατία. Το έχει ανάγκη ολόκληρη η χώρα μας. Γιατί είναι ένα Πρόγραμμα για μια νέα διακυβέρνηση του τόπου, που δεν θα αργήσει. Και αυτή η διακυβέρνηση ισοδυναμεί με το πρόγραμμά μας για το ξεπέρασμα της κρίσης».

Η αναφορά του κ. Σαμαρά στη «νέα διακυβέρνηση που δε θα αργήσει» ερμηνεύτηκε από τα στελέχη της Ν.Δ. ως ένα ακόμη σαφές δείγμα πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. κινείται πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς, εκτιμώντας ότι οι εξελίξεις στην οικονομία και στο εσωτερικό μέτωπο της κυβέρνησης μπορεί να φέρουν τον πρωθυπουργό μπροστά σε ένα εκλογικό δίλημμα.

Την ίδια στιγμή εκλογές το συντομότερο δυνατόν ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Το Μνημόνιο έχει τελειώσει και μαζί του έχουν τελειώσει και αυτοί που το επέβαλαν στον ελληνικό λαό» δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας.«Η χώρα δεν έχει προοπτική ανάπτυξης, διότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική ανάπτυξης» εκτιμά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε, τέλος, και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, επαναφέροντας την πρότασή της για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.