«Παρουσίαση εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας». Είναι το θέμα χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Σα να λέμε, εδώ καράβια χάνονται και οι επιτροπές… επιμορφώνονται.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχαν κληθεί να ενημερώσουν τους βουλευτές δύο στελέχη της αγοράς -του ιδιωτικού τομέα δηλαδή-, ένας εκπρόσωπος εταιρείας που ασχολείται με λογισμικό αυτοκινητοβιομηχανίας και ένας από μια εταιρεία που κατασκευάζει επίπεδες δορυφορικές κεραίες.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρίαση που αντικατοπτρίζει πλήρως το ρόλο της συγκεκριμένης επιτροπής και για την οποία οι βουλευτές που συμμετέχουν πραγματικά άξιζαν την αποζημίωση (άνω των 200 ευρώ έκαστος).

Και η σημερινή όμως συνεδρίαση της επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς είχε κορυφαίο αντικείμενο. «Αποτίμηση της συμμετοχής των διακομματικών κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών στις εκδηλώσεις Ομογενειακών Οργανώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου», έλεγε το πρόγραμμα των συνεδριάσεων.

Με άλλα λόγια, πώς πέρασαν οι αντιπροσωπείες στους εορτασμούς στο Μανχάταν και το Σίδνει.Φαίνεται όμως πως έγινε σύντομα αντιληπτό το αστείον του πράγματος, και για το λόγο αυτό προστέθηκε ως δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, η ενημέρωση της επιτροπής από εκπρόσωπο ελληνοαμερικανικής οργάνωσης.

Πάντως να πούμε για την ιστορία ότι έγινε πράγματι συζήτηση για το πώς πέρασαν οι αντιπροσωπείες στην Αμερική και το Σίδνει.  Υπήρξε μάλιστα τοποθέτηση βουλευτή που παραπονέθηκε γιατί οι πτήσεις δεν ήταν απευθείας αλλά μέσω Λονδίνου και το ταξίδι ήταν πιο κουραστικό.

Ευτυχώς που τέτοια κρίσιμα ζητήματα συζητούνται μέσα στο ναό της Δημοκρατίας. Φυσικά, με το αζημίωτο για τους ψηφοφόρους.