«Το “λαγός” και “χελώνα” ισχύει, αλλά “λαγός” έγινε η ΝΔ όταν είδε τα δύσκολα και “χελώνα” γίνεται σήμερα στη σκέψη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας στις σχετικές αναφορές του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη και στην κριτική που άσκησε για τις επιλογές της κυβέρνησης αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τον αναπτυξιακό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Θα νόμιζε κανείς, αν δεν ήξερε την πολιτική ιστορία της χώρας μας, ότι ο κ. Μιχελάκης είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος που δημιουργήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο», συνέχισε, προσθέτοντας ότι τότε η ΝΔ έγινε “λαγός” από τη διακυβέρνηση της χώρας βρίσκοντας τα δύσκολα, όταν ο κ. Καραμανλής, κατά τον κ. Αλογοσκούφη, ακολουθούσε το «δόγμα» του «ας το για αργότερα» και «σήμερα στελέχη της βγαίνουν και παριστάνουν τους ήρωες και τους τιμητές της ανάπτυξης της χώρας».

Υποστήριξε δε ότι φτάσαμε εδώ σήμερα «επειδή τα άφησαν όλα ‘για αργότερα’ επί πεντέμιση χρόνια, κάνοντας μια χλιδάτη υπουργική και κυβερνητική ζωή με μια τεράστια κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος».

«Άρα ο κ. Μιχελάκης θα έπρεπε να σκέφτεται στοιχειωδώς καλύτερα και σε ποιους απευθύνεται, εκτός αν έχει την ψευδαίσθηση ότι έχουμε στερηθεί όλοι οι πολίτες της μνήμης μας και έρχεται να μας πει για αποκρατικοποιήσεις που δεν συνεχίσαμε».
\
Τον κάλεσε δε να αναφέρει μια αποκρατικοποίηση που έχει κάνει η ΝΔ, «όταν έπρεπε οι διαρθρωτικές αλλαγές που γίνονται τώρα να γίνουν επί δεκαετίες και κυρίως στην προηγούμενη διακυβέρνηση όταν έβλεπαν να έρχεται η κρίση».