Ευθεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε ότι «υφάρπαξε με ψέματα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να κυβερνήσει», εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος.

Μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM 99,5», ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι κάθε μέρα η κυβέρνηση μας «βάζει μπροστά σε νέες εκπλήξεις», υπογραμμίζοντας πως «κάποιοι δεν μας λένε την αλήθεια σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιούσιας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τη θέση της Ν.Δ. σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας:
Εγώ θα περίμενα πρώτα να δούμε τι λέει η κυβέρνηση. Διότι μαθαίνω από τις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων που έγιναν εκεί, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πρόγραμμα. Ακούω χθες σε μεγάλη τηλεοπτική εκπομπή τον κ. Χρυσοχοΐδη να λέει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου. Ενώ, από την άλλη μεριά, πριν από λίγες μόνο εβδομάδες με την τρόικα που έκανε συνέντευξη Τύπου και την αποδοκίμασε η κυβέρνηση, είπαν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μπει στο ταμείο από αυτή τη διαδικασία αξιοποίησης 8 δισ. Κάπου λοιπόν, κάποιοι δεν μας λένε την αλήθεια. Περιμένω πρώτα την κυβέρνηση να βάλει πάνω στο τραπέζι τη δική της πρόταση, να πει τι θέλει να κάνει και μετά να τοποθετηθώ.

Το επόμενο διάστημα – το έχει πει, άλλωστε, και ο κ. Σαμαράς – θα τοποθετηθεί και θα εξειδικεύσει αυτά τα πράγματα, σε μια μεγάλη παρουσίαση που θα κάνει. Αλλά, επιμένω ότι δεν θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο τι θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Για τις προτάσεις της Ν.Δ. σχετικά με την οικονομία:
Το ΠΑΣΟΚ πήρε – θα έλεγα, υφάρπαξε – με ψέματα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να κυβερνήσει. Έχει λοιπόν την υποχρέωση να μας πει πώς θα κυβερνήσει και όχι να μας βάζει κάθε μέρα μπροστά σε νέες εκπλήξεις. Η Ν.Δ., το κόμμα στο οποίο ανήκω και το υπηρέτησα ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποδοκιμάστηκε. Δεν έχω καμία δυσκολία να σας το πω. Εμείς είχαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν θέλω να ξαναγυρίσω πίσω στον Κ. Καραμανλή, διότι είναι μια δύσκολη συζήτηση, αλλά αποδεικνύεται πολύ εύκολα. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Καραμανλής 35 φορές είπε τα δυσάρεστα μέτρα που θα λάβει και πολλά από αυτά που η κυβέρνηση με καθυστέρηση 1,5 έτους μας λέει ότι θα κάνει, σε πιο ήπια μορφή και χωρίς καμία ξένη παρουσία εδώ, θα γίνονταν και θα γίνονταν πιο εύκολα.

Για τις δύο δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης: Στη χθεσινή του δήλωση ο κ. Σαμαράς ήταν ξεκάθαρος. Είπε ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής θα επιφέρει ανακούφιση στην αποπληρωμή του χρέους. Αυτό είναι μια προσωρινή ανάσα.

Για το αν οι δύο δηλώσεις αυτές ήταν αντικρουόμενες:
Εγώ δεν συμφωνώ. Η μία δήλωση ήταν εκτενής, η άλλη πιο συμπυκνωμένη. Δηλαδή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρέπει κάθε μέρα να τοποθετείται σε διάφορα θέματα; Πρέπει να αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο να τοποθετείται μόνο η κυβέρνηση; Εγώ δεν το διαβάζω ότι άλλαξε θέση ο κ. Σαμαράς, παρότι το διαπιστώνω σε μια μερίδα του Τύπου. Δεν λένε, όμως, αυτό που σας λέω εγώ. «Πού είναι κ. Παπανδρέου τα 50 δισ;».

Για το αν ο κ. Καραμανλής έχει υποχρέωση απέναντι στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να μιλήσει: Εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια υποχρέωση. Η υποχρέωση που έχει ο κ. Καραμανλής είναι να υπερασπίζεται αυτά που έχουν γίνει. Είναι χιλιοειπωμένα θέματα «πότε θα μιλήσει ο κ. Καραμανλής» ή πότε δεν θα μιλήσει. Δεν έχει αντικείμενο αυτή η συζήτηση. Δικαίωμά σας είναι, βέβαια, να προβάλετε αυτή την ερώτηση και εγώ να την ακούω.

Για το αν ο πολιτικός του κύκλος έχει κλείσει:
Μα, ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της Ν.Δ. Το ξεχνάτε αυτό; Όπως ήταν τα τελευταία 21-22 χρόνια βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης. Και εκεί θα μείνει. Έχει εκλεγεί βουλευτής για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Καραμανλής: Μα, γιατί να μιλάμε για κάτι θεωρητικό; Ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές; Οι εκλογές θα γίνουν το 2013, ο πρωθυπουργός χθες είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Μέχρι τότε, ο δρόμος είναι μακρύς.

Για τα σενάρια που τον θέλουν να ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας: Ας αφήσουμε τα σενάρια. Όποιος ξέρει τον κ. Καραμανλή, μπορεί να δώσει απάντηση σ’ αυτό.