«Επιθετική πολιτική» ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου και όχι αμυντική, εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό έγινε σε πολύ καλό κλίμα, σύμφωνα με στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. και ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε προτάσεις στον κ. Παπανδρέου, για τις οποίες ο πρωθυπουργός κράτησε σημειώσεις. Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, ο κ. Καρατζαφέρης έφυγε ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., θα στηρίξει την εθνική προσπάθεια «μόνο αν η Ελλάδα πάει επιθετικά και όχι με διάθεση άμυνας. Μέχρι στιγμής ακούω για αμυντικά συστήματα για άλλη μια φορά».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καρατζαφέρης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου, στις 25 Μαρτίου διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδος και το μέλλον της Ευρώπης. «Το κατά πόσο δηλαδή θα είμαστε όλη η Ευρώπη γερμανική επαρχία. Το αμυντικό παιχνίδι των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν απέδωσε. Έχουν γνωρίσει μόνο ήττες και υποβαθμίσεις», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο ίδιος συνέστησε στον πρωθυπουργό «επιθετικό παιχνίδι πλέον προς την Ευρώπη» και «να μην πηγαίνουμε πάντα με κατενάτσιο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η επιθετική πολιτική μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα.
Σε ερώτηση εάν η επιθετική πολιτική συμβαδίζει με την υπευθυνότητα, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι «το να διεκδικείς για την πατρίδα δεν είναι ποτέ ταπεινωτικό».

Τέλος, ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό και το θέμα των παράνομων μεταναστών, το οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξαπέλυσε επίθεση κατά των διεθνών οίκων αξιολόγησης με αφορμή την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s.

Χαρακτήρισε τους οίκους αξιολόγησης «εργαλεία» αυτών που «ποντάρουν» στην πτώχευση της χώρας μας από την προηγούμενη χρονιά και είπε ότι «όποιος πληρώνει, παίρνει αυτό που θέλει».