«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν θα βρεθεί κάποιος άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας», τόνισε με έμφαση η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε το πρωί σήμερα στο υπουργείο Εργασίας με τον Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Laszlo Andor.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Κατσέλη, είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για όλη την αξιολόγηση των επιδοματικών κοινωνικών πολιτικών, με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια αλλά δεν πρόκειται να θιγούν οι άνεργοι, ενώ ο εξορθολογισμός και η ανακατανομή του συστήματος θα το καταστήσει περισσότερο αποτελεσματικό και θα αποκαταστήσει πιθανές αδικίες συστήματος.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν όλες οι πολιτικές εκείνες που προωθεί το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανεργίας και να αυξηθεί η απασχόληση όπως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Κοινωνική Οικονομία.

Ο κ. Andor, τόνισε ότι η μείωση των επενδύσεων και η έλλειψη καινοτομίας αποτελούν σημαντικότερους παράγοντες από το μισθολογικό κόστος στην μείωση της ανταγωνιστικότητας ενώ αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανησυχία των ευρωπαϊκών συνδικάτων για τις προτάσεις Μέρκελ και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν αυτές για το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη.