Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός κάνει μία ύστατη προσπάθεια για συναίνεση εν όψει των νέων μέτρων που θα χρειαστούν για την εξοικονόμηση των 22 δισ. ευρώ που προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά την επιστολή Παπακωνσταντίνου προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τους καλούσε για διάλογο, αλλά απορρίφθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Ο πρωθυπουργός θέλει να έχει μία έκτακτη συνάντηση μαζί τους πριν από την ερχόμενη Πέμπτη που θα αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί το θέμα του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, καθώς και τα νέα μέτρα που θα χρειαστούν για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί, στις 2 και τέταρτο το μεσημέρι με τη Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 5 παρά τέταρτο με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και στις τρεις και μισή με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.