«Πρωταθλητές» στην κατανάλωση αναδεικνύονται ο εσπρέσο και η χοιρινή μπριζόλα στη Βουλή, όπως καταγράφεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το κυλικείο και το εστιατόριο, τα οποία αλλάζουν χέρια. Στην προκήρυξη λοιπόν περιγράφονται και οι ποσότητες στις οποίες θα κληθεί να ανταπεξέλθει ο νέος ανάδοχος που θα προκύψει, με βάση την κατανάλωση των περασμένων χρόνων.

Οι βουλευτές, υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και επισκέπτες που εξυπηρετούνται από τα δύο σημεία, προτιμούν σε μεγάλα ποσοστά τον εσπρέσο και τον καπουτσίνο, ζεστούς ή κρύους, αντί του παραδοσιακού ελληνικού. Συγκεκριμένα το κυλικείο ετοιμάζει κατά προσέγγιση 46.000 εσπρέσο κατ’ έτος ή περίπου 176 καθημερινά (22.000 φρέντο, 10.000 διπλούς, 14.000 μονούς) και άλλους τόσους καπουτσίνο (20.000 φρέντο, 12.000 διπλούς, 14.000 μονούς). Μόλις τρίτος έρχεται ο ελληνικός με 29.000 κατ’ έτος (18.000 διπλούς, 11.000 μονούς), ακολουθεί ο «εύκολος» και γρήγορος γαλλικός με 10.500, το τσάι με 6.200 (5.000 ζεστό, 1.200 παγωμένο) και ακολουθεί ο φραπέ με μόλις 4.000 κατ’ έτος ή περίπου 15 την ημέρα.

Το κυλικείο της βουλής σερβίρει ακόμα 10.000 φυσικούς χυμούς πορτοκάλι ετησίως, περίπου δηλαδή 38 την ημέρα και 47.000 μπουκαλάκια εμφιαλωμένο νερό ή 180 ημερησίως. Ακόμα 3.500 τυρόπιτες με σφολιάτα και 25.000 τοστ με ζαμπόν και τυρί και 16.000 κουλούρια Θεσσαλονίκης. Όσοι εξυπηρετούνται από το κυλικείο της Βουλής προτιμούν τις φρουτοσαλάτες από τα γλυκά με 7.000 έναντι 2.000. Σύμφωνα με την ίδια προκήρυξη σε ό,τι αφορά τα οινοπνευματώδη, σερβίρονται σχεδόν 5.000 «απλά ποτά» κατ’ έτος, 500 «σπέσιαλ ποτά» και 500 τσίπουρα.

Σε ό,τι αφορά τώρα το εστιατόρια, στα όσπρια την πρωτοκαθεδρία έχει η φασολάδα με 360 παραγγελίες έναντι 350 που έχουν οι φακές. Τη… μάχη των λαδερών κερδίζουν κατά κράτος τα γεμιστά (χωρίς κιμά) με 1000 παραγγελίες ετησίως έναντι 500 που έχουν τα φασολάκια. Στην κατηγορία «κιμάδες», το μπιφτέκι σχάρας έρχεται πρώτο με 2.000 παραγγελίες και ακολουθούν τα σουτζουκάκια με 1.500 και τα κεμπάπ με 1.000. Στα ζυμαρικά προηγείται το σουφλέ με λαχανικά με 400 παραγγελίες, ενώ στα πιάτα ημέρες καθαρή είναι η «νίκη» της χοιρινής μπριζόλας με 3.500 παραγγελίες έναντι του φιλέτου κοτόπουλου με 1.200.

Ο σολωμός είναι η συχνότερη παραγγελία σε φρέσκα ψάρια με 1.600 και ακολουθεί η τσιπούρα ιχθυοτροφείου με 600. Στα κατεψυγμένα οι παραγγελίες μοιράζονται μεταξύ βακαλάου, σουπιών και καλαμαρακίων με 200.

Η κοτόσουπα είναι η δημοφιλέστερη σούπα με 400 παραγγελίες, ενώ τα βραστά λαχανικά (850) προτιμώνται έναντι της χωριάτικης (700) και της αγγουροντομάτας (700).