«Τίθεται μείζον πολιτικό θέμα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία έχουν κάνει δυο προτάσεις μομφής στηριζόμενα σε θεωρίες συνωμοσίας που καταρρίπτονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Θεωρίες που δημιούργησαν ψευδείς εντυπώσεις, τις οποίες επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν κόμματα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ».

Την επισήμανση αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του σήμερα στα “Παραπολιτικά FM”, σε ερώτηση σχετικά με το πόρισμα του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Δ. Καρώνη, με την προϋπόθεση όπως είπε ότι ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται γι’ αυτό.

«Αυτό, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τραγωδία, όπως δυστυχώς γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι συγγενείς των θυμάτων, ούτε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει και μια χωρίς όρια πολιτική εκμετάλλευση του θέματος από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα πολιτικό χαλινάρι. Όπως εμείς προφανώς δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν τρέχει τίποτα, το ίδιο και από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να γίνεται εργαλειοποίηση, η οποία δεν δείχνει συμπόνοια αλλά αγωνία για μικροκομματική εκμετάλλευση. Επειδή πρόκειται για δραματικό και ευαίσθητο θέμα, χρειάζεται μέτρο και ενσυναίσθηση από όλους μας».

Τόνισε ακόμη ότι η θεωρία του μπαζώματος ερχόταν από την αρχή σε σύγκρουση με την κοινή λογική καθώς δεν υπήρχε απάντηση στο ερώτημα, γιατί να γίνει μπάζωμα μόνο από τη μια πλευρά της γραμμής και όχι από την άλλη σε σχέση με τη διάχυση του περιβόητου ξυλολίου. Τώρα όμως ακόμα περισσότερο, πρόσθεσε «έχουμε, τα βίντεο, που πιστοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ ότι ήταν αυθεντικά, και δείχνουν ότι δεν υπήρχε τέτοιου είδους φορτίο και το πόρισμα του Πολυτεχνείου που λέει ότι η έκρηξη σχετίζεται με τα έλαια σιλικόνης. Αν μιλάμε για συγκάλυψη πρόκειται για τη συγκάλυψη της αλήθειας από την πλευρά των άσχετων δήθεν ειδικών και κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Σε ερώτηση αναφορικά με την εξέλιξη της δικογραφίας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως από την πλευρά της κυβέρνησης «ο τρόπος με τον οποίο χειριστήκαμε την υπόθεση Τριαντοπούλου είναι ένα δείγμα γραφής για το δρόμο που ακολουθούμε».

Σε σχέση με τον ΟΣΕ υπογράμμισε ότι είναι ένα κομμάτι του βαθέος κράτους στο οποίο έγιναν βήματα, αλλά όχι όσα έγιναν π.χ. στην περίπτωση της ΔΕΗ, του ΕΦΚΑ, της ψηφιοποίησης του Δημοσίου. «Ακόμα χειρότερα, μετά το δυστύχημα ακολούθησε η θεομηνία “Ντάνιελ” και είχαμε οπισθοδρόμηση γιατί καταστράφηκε μεγάλο κομμάτι του δικτύου. Τώρα βασιζόμαστε σε δυο πυλώνες : από τη μια πλευρά στον εκσυγχρονισμό του δικτύου και από την άλλη στα σύγχρονα τρένα. Όση υποχρέωση έχουμε εμείς για τον πρώτο πυλώνα, άλλη τόση έχει και η Hellenic Train να “τρέξει” τον εκσυγχρονισμό των τρένων», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Εξάλλου, σε ερωτήσεις για τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, τόνισε:

  • Η βελτίωση που έχει υπάρξει το τελευταίο διάστημα σχετίζεται με την κατάρριψη μύθων, διαφόρων φαντασιόπληκτων και της αντιπολίτευσης, σε σχέση με τα Τέμπη και με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση. Όπως η επένδυση της Chevron νοτίως της Κρήτης. Ο αμυντικός θόλος. Οι πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν στην οικονομία που ήταν αποτέλεσμα και της μάχης ενάντια στη φοροδιαφυγή. Ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός. Η ανάταξη του ΟΣΕ. Όλα αυτά είναι πρωτοβουλίες με θετικό και μεταρρυθμιστικό πρόσημο.
  • Το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια να κάνει αντιπολίτευση, δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια πειστική ταυτότητα. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να τα έχει κάνει όλα λάθος.
  • Ακόμη και αν δεν υπήρχε η Νέα Δημοκρατία δεν νομίζω ότι θα μπορούσε ποτέ η Ελλάδα να παραδοθεί σε πολιτικά σχήματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας και να κυβερνηθεί με τέτοιου είδους αντιλήψεις και δοξασίες.
  • Εκείνο που βλέπουμε τώρα είναι ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που, με τα όποια λάθη της, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και μια αντιπολίτευση σε κρίση που πέφτει σε αντιφάσεις, με λόγο ακραία δημαγωγικό και επιπόλαιο. «Η Νέα Δημοκρατία, κατέληξε, είναι εδώ, παράγει αποτελέσματα και έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι τις εκλογές. Διότι αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο και διότι θέλουμε να είμαστε μια σύγχρονη, μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή κυβέρνηση».