«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η μη αξιοπιστία του κράτους» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας όλους να αντιληφθούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και επισημαίνοντας τις μεγάλες ευθύνες που έχουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κ. Μπακογιάννη είπε πως το νομοσχέδιο για τις μεταφορές είναι στην σωστή κατεύθυνση και θα το υπερψηφίσει. Χαρακτήρισε παράλογο να κάνεις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και να μην έχεις κάνει κάτι για να «μαζέψεις τα έσοδα σου και τα εισιτήρια σου».

Πρόσθεσε πως το κίνημα «δεν πληρώνω» δεν έχει λογική ενώ για το θέμα των διοδίων είπε πως το αντίτιμο πρέπει να καταβάλλεται όπου υπάρχουν δρόμοι και να μην αποδίδεται όπου δεν υπάρχουν.

Η κ. Μπακογιάννη, τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα από μηδενική βάση ενώ για απολύσεις στο δημόσιο εμφανίστηκε θετική με την προϋπόθεση ότι θα ήταν απολύτως τεκμηριωμένες.

Ζήτησε την στήριξη του ιδιωτικού τομέα όπου υπάρχουν τουλάχιστον 200.000 απολυμένοι.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία και θα δώσει λύσεις και εμφανίστηκε σίγουρη ότι το κόμμα της θα είναι στην επόμενη Βουλή.