Χρήσιµη και διδακτική θεωρεί τη χρήση των πολυµέσων, όπως προβολή βίντεο και power point στα Υπουργικά Συµβούλια, ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ θεωρεί απαραίτητα και τα «φροντιστήρια» σε στελέχη από ξένους καθηγητές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», η πρεµιέρα των πολυµέσων και της χρήσης νέας τεχνολογίας στο Υπουργικό έγινε πριν από δέκα ηµέρες, όταν ο Πρωθυπουργός πρόβαλε βίντεο, στο οποίο ο Βρετανός συγγραφέας και πανεπιστηµιακός Κεν Ρόµπινσον παρουσιάζει καινοτόµες ιδέες για το εκπαιδευτικό σύστηµα και την αξιοποίηση των δεξιοτήτων και ταλέντων των µαθητών.

Μάλιστα, σε ρόλο επιβλέποντος καθηγητή, τους µοίρασε ερωτηµατολόγια για να κρίνουν οι ίδιοι τα πιλοτικά νοµοσχέδια που φέρνουν προς ψήφιση οι συνάδελφοί τους υπουργοί.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου και στα «φροντιστήρια» είναι το γεγονός ότι τον περασµένο Μάρτιο έγινε σε κυβερνητικά στελέχη, υπουργούς, υφυπουργούς και ευρωβουλευτές εντατικό «φροντιστήριο» πέντε ωρών για την «ηγεσία σε περίοδο κρίσης» µε τον καθηγητή του Χάρβαρντ Ρον Χάιφετζ.

Τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται όμως ούτε το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πρώτος που εισήγαγε και βαθµολόγηση των υπουργών του µε βάση την αποτελεσµατικότητά τους και την προώθηση των νοµοσχεδίων τους.