Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, το οποίο επισήμως θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής το απόγευμα.

Το γράψε-σβήσε των ονομάτων συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς η διαρροή ονομάτων έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και το μόνο βέβαιο είναι πως οι αποφάσεις της Εξεταστικής και τα πολιτικά παιχνίδια που επέλεξε να παίξει με το πόρισμα κάθε κόμμα έχουν οδηγήσει όχι στη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά στη χλεύη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες, για την ατιμωρησία των πολιτικών.

Χαρακτηριστική είναι και η παρέμβαση που επιχείρησε εκ νέου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την υπόθεση Siemens, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική και στην κυβέρνηση για τις επιλογές της – όχι μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε σκληρή ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι «οι διακηρύξεις για διαφάνεια, κάθαρση, άπλετο φως και μάτωμα φαίνεται εξ αποτελέσματος πως είχαν σκοπό να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση για την αδικία που υφίσταται η πλειονότητα του λαού από την παρατεταμένη οικονομική κρίση που επέφεραν οι εκάστοτε κυβερνήσεις».

Και προσθέτει: «Ο πολιτικός δεν είναι ένα επάγγελμα όπου όλα επιτρέπονται, αρκεί να παραγράφονται. Η ανάληψη των πολιτικών ευθυνών δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Δεν ζούμε σε καθεστώς φεουδαρχίας, που άλλοι νόμοι ισχύουν για τους πολίτες και άλλοι για τους πολιτικούς. Αν το επάγγελμά τους δεν μπορεί να ανοίξει σε όλους τους πολίτες, τουλάχιστον ας εξασφαλίσει ένα ουσιαστικό καθεστώς ισονομίας, ώστε οι κανόνες να είναι κοινοί σε όλους. […] Είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις, ώστε οι κατακτήσεις της μεταπολίτευσης να μην ακυρωθούν και η γενιά του Πολυτεχνείου να μην παραμείνει στην ιστορία ως η γενιά που ταυτόχρονα εξέθρεψε μαζί με τα άλλα και τα οικονομικά σκάνδαλα».