Σε αναδίπλωση για τη δήλωσή του «η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο κάνει τρομοκρατικές ενέργειες» προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του ισραηλινού πρέσβη στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, που παρέθεσε το βίντεο με τις γυναίκες ομήρους της Χαμάς,

Μιλώντας στο Action24 και κληθείς να απαντήσει στην ανάρτηση του κ. Κατς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε αρχικά ότι «αναφέρθηκα στις δραστηριότητες της Χαμάς. Ένας οργανισμός, μια ομάδα πείτε το, που μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες κάνει τρομοκρατικές ενέργειες είναι de facto τρομοκρατική οργάνωση. Αν ένα κομμάτι καλύπτει μια ανθρωπιστική ανάγκη αυτό πρέπει να το καλύψει η Δύση».

«Άρα πάνω από τη Χαμάς μπαίνει ο τίτλος τρομοκρατική οργάνωση;» ρώτησε ο δημοσιογράφος με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά «100%».

Παράλληλα, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε «θα συνιστούσα γενικά στο Ισραήλ να προσέχει αυτές τις αναλογίες. Γιατί με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να δείχνει ένα βίντεο για το τι κάνει η Χαμάς, με το ίδιο βίντεο μπορεί να δείξει κάποιος για τους χιλιάδες που δολοφονούνται από το Ισραήλ – άμαχοι, γυναίκες και παιδιά – χωρίς να υπάρχει σχέδιο εξόδου, όχι ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα δικαιολογούσε σφαγή».

«Θα πρέπει συγχρόνως και το Ισραήλ να εξηγήσει με την ίδια λογική αν αυτή η σφαγή χαρακτηρίζει όλους τους ισραηλινούς πολίτες» σημείωσε.

Στην πρώτη, χθεσινή του συνέντευξη, στο ερώτημα: «Είναι η Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, κατά τη γνώμη σας;» ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε:

«Η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο όντως, κάνει τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό ισχύει. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι πώς μπορούμε εμείς να παρέμβουμε -ως η Διεθνής Κοινότητα- και να φέρουμε μια ανάπτυξη σε αυτή την περιοχή, η οποία να μην έχει ανάγκη τη Χαμάς, να καλύπτει κενά, στο κομμάτι το οποίο κάνει τοπικό έργο σε ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας και τα λοιπά. Άρα, λοιπόν, ναι. Το πλαίσιο της επέμβασης της Διεθνούς Κοινότητας όσον αφορά τη Χαμάς, πρέπει να είναι στο αντιτρομοκρατικό κομμάτι».

Μετά από αυτήν την τοποθέτηση ακολούθησε η ανάρτηση – αντίδραση του πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός πρέσβης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο X, το βίντεο με τους βασανισμούς ομήρων από μέλη της Χαμάς και ανέφερε: «Ο ισχυρισμός ότι «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες» είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς, είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της. Αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς».