Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη πως «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες» προκάλεσε την αντίδραση του ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα, Νόαμ Κατς.

Όπως ανέφερε ο τελευταίος, είναι «σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες». Προς ενίσχυση των λεγομένων του, μάλιστα, παραθέτει το βίντεο με τις γυναίκες ομήρους της Χαμάς και σχολιάζει τα εξής:

«Άκουσα μέρος της συνέντευξης του αρχηγού του #ΣΥΡΙΖΑ @skasselakis στην τηλεόραση του Alpha. Ο ισχυρισμός ότι «μέρος της #Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες» είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες.

Η Χαμάς, είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της.

Αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς. Αυτές οι γυναίκες είναι ακόμα αιχμάλωτες». Τα παραπάνω τονίζει χαρακτηριστικά ο ισραηλινός διπλωμάτης στην ανάρτησή του στο X.