Αρκετοί είναι οι celebrities που θα μπουν στη μάχη του σταυρού στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Τα κόμματα επιχειρούν να επωφεληθούν από τη δημοφιλία, αθλητών, τραγουδιστών, ηθοποιών, δημοσιογράφων και γενικότερα γνωστών από την έκθεσή τους στη δημόσια σφαίρα ονομάτων.

Μεταξύ των πρώτων ονομάτων που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία για το ψηφοδέλτιό της, υπάρχουν αυτά των Ελλήνων πρωταγωνιστών της Ολυμπιάδας του 1992 στη Βαρκελώνη. Της Βούλας Πατουλίδου και του Πύρρου Δήμα.

Εκεί και το όνομα της Βίκυς Φλέσσα, που έχει ξαναϋπάρξει υποψήφια με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, αλλά και εκείνο της πρώην βουλευτού, Νόνης Δούνια.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το όνομα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο οποίος έκανε την τελευταία του εκπομπή στον ΣΚΑΪ.

Στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, θα βρίσκεται ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Εκεί και η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη αλλά και η… μεταγραφή αεροδρομίου του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο θα βρεθεί και ο γνώριμος των τηλε-παραθύρων, συνδικαλιστής αστυνομικός Γιώργος Καλλιακμάνης, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και για τη Νέα Δημοκρατία.

Για τη θέση τους στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψουν μια σειρά από celebrities στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των 203 ονομάτων που θα διεκδικήσουν τις 35 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου, θα υπάρχουν οι ηθοποιοί Χρήστος Μάντακας, Μάριος Αθανασίου και η Άννα Βαγενά.

Την συμπερίληψή τους στο ευρωψηφοδέλτιο θα διεκδικήσουν οι δημοσιογράφοι: Δημήτρης Παπανώτας, Δημήτρης Πανόπουλος και Δώρα Τσαμπάζη, ενώ μεταξύ των γνωστών ονομάτων που ενδιαφέρονται για μια θέση στην Ευρωβουλή βρίσκονται ο πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Νίκος Παππάς και ο πρώην παίκτης του Survivor, Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Γνωστά ονόματα θα υπάρχουν και στο ψηφοδέλτιο της Νίκης, η οποία έχει ανακοινώσει τους πρώτους 17 του ψηφοδελτίου της, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης όσο και ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης.

Με το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς θα διεκδικήσει την εκλογή του και σ’ αυτές τις Ευρωεκλογές ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, ενώ με εκείνο του ΜέΡΑ25, ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης.

Με το ψηφοδέλτιο των Δημοκρατών του Ανδρέα Λοβέρδου θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής ο ηθοποιός και πρώην Δήμαρχος Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος.

Τέλος ο Γιώργος Αϊβαλιώτης έχει υποστηρίξει ότι έχει έρθει σε επαφή για να κατεβάσει τον Νίκο Καρβέλα στις προσεχείς Ευρωεκλογές κάτι που ο τελευταίος έχει διαψεύσει, ενώ το ΛΑΟΣ και ο Φίλιππος Καμπούρης φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τον… Νότη Σφακιανάκη.