Οι σταθμοί των 50 ετών στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, από την ίδρυσή του το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι το 2024 και τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη καταγράφονται σε ένα ειδικό βίντεο που προβλήθηκε κατά την έναρξη του 15ου Συνεδρίου.

Το βίντεο ξεκινάει με την εμβληματική φιγούρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και φτάνει στο σήμερα.

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλους τους πρώην προέδρους

«Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική ευημερία» ήταν οι λέξεις που τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο.

Είπε ακόμα ότι το συνέδριο συμπίπτει με τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Έκανε αναφορά στο όραμα του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή και τόνισε ότι «θα προχωρήσουμε μεγάλα και τολμηρά βήματα».

Αναφέρθηκε σε όλους τους πρώην προέδρους λέγοντας ότι κάθε ένας από αυτούς έγραψε την δική του ιστορία. Όλοι τους κατέθεσαν τον εαυτό τους στη Νέα Δημοκρατία και τον τόπο, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ήταν γραφτό να παρακολουθήσει την πορεία όλων των προέδρων και μίλησε για την επιρροή που άσκησε στον ίδιο ο Παύλος Μπακογιάννης. «Η Νέα Δημοκρατία είναι κομμάτι τους εαυτού μας και η κοινωνία κομμάτι του δικού της κορμού. Το κόμμα μας με την ψήφο των Ελλήνων ανέλαβε να κλείσει τις πληγές το 2019 μιας πολυετούς δοκιμασίας. Η πορεία προς το αύριο», σημείωσε «είναι χτισμένη πάνω σε όσα ζήσαμε χθες».