Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται στο Ζάππειο Μέγαρο οι προετοιμασίες για το στήσιμο της εξέδρας που θα χρησιμοποιηθεί για την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα.

Ένα πολυπληθές συνεργείο έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη τις απαιτούμενες εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο το μεσημέρι με τα απαραίτητα τεστ σε ήχο κα φώτα. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν λίγη ώρα για λογαριασμό του Newsbeast, η εξέδρα έχει στηθεί μπροστά από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου. Δεξιά και αριστερά έχουν τοποθετηθεί δύο γιγαντοοθόνες που θα προβάλουν βίντεο με την ιστορία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, συνθήματα και σποτάκια που θα αφορούν το 15ο συνέδριο. Περιμετρικά υπάρχουν μεγάλοι πυλώνες φωτισμού με δεκάδες προβολείς στον καθένα, ούτως ώστε να δημιουργήσουν μια εικόνα φαντασμαγορική εικόνα αύριο το βράδυ, ενώ μπαίνουν και τα πρώτα ηχεία.

Να σημειωθεί ότι αρχικά υπήρχε ένας προβληματισμός στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με το εάν η εξέδρα θα στηνόταν μέσα στο Ζάππειο ή έξω από αυτό, κάτι που θα εξαρτιόταν από τις καιρικές συνθήκες. Όταν όλα τα μετεωρολογικά στοιχεία κατέτειναν στο γεγονός ότι ο καιρός θα είναι αίθριος (έως και καλοκαιρινός με θερμοκρασίες πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή όπως καταδεικνύεται), τότε δόθηκε η συγκατάθεση ώστε η έναρξη των εργασιών να γίνει μπροστά από το ιστορικό κτήριο της πρωτεύουσας. Οι εργασίες του Σαββατοκύριακου ωστόσο θα γίνουν εντός του Μεγάρου, όχι λόγω καιρού αλλά διευκόλυνσης καθώς ο κόσμος δεν θα είναι τόσος πολύς όσο αύριο και το πρόγραμμα θα ξεκινά από νωρίς το πρωί κατά συνέπεια δεν μπορούσε να εκτυλιχθεί κάτω από τον αττικό ήλιο.

Αύριο λοιπόν, στις 17:30 αναμένεται να ξεκινήσει η προσέλευση των συνέδρων, των καλεσμένων και του κόσμου, στις 19:30 θα προβληθεί ένα σχετικό βίντεο και στις 19:40 θα λάβει τον λόγο ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να καλωσορίσει τους παριστάμενους και να δώσει τον λόγο στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Επί της ουσίας όλο το στήσιμο γίνεται για τη συγκεκριμένη ομιλία.

Το Σάββατο οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο εσωτερικές αίθουσες του Ζαππείου (αίθουσες 1 και 2) από τις 09:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα και την Κυριακή σε μια (αίθουσα 1) από τις 10:30 π.μ. ενώ στις 12:00 θα μιλήσει και πάλι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου ολοκληρωθεί το 15ο συνέδριο.