Ο Στέλιος-Ιωάννης Κουτνατζής αναλαμβάνει νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Ο κ. Κουτνατζής ανήκει στη νέα γενιά στελεχών που εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς είναι ηλικίας μόλις 40 ετών, δικηγόρος στο επάγγελμα και λέκτορας δημοσίου δικαίου της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ έχει διδάξει και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έχει σπουδάσει Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Harvard αλλά και διδακτορικό στο Δημόσιο Δίκαιο, το οποίο πήρε από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (για το οποίο του απονεμήθηκαν η διάκριση «summa cum laude» και το Βραβείο Ernst-Reuter).

Είναι συνιδρυτής των δικηγορικών γραφείων MK legal, καθώς και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και υπεύθυνος Επιστημονικής Γραμματείας του νομικού περιοδικού «Το Σύνταγμα». Διαθέτει, επίσης, σημαντική εμπειρία από τη δημόσια διοίκηση, αφού κατά το παρελθόν είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος του υφυπουργού οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη (την περίοδο 2012-2015). Θυμίζουμε, επίσης, ότι ο κ. Κουτνατζής είχε αναλάβει προσωρινά καθήκοντα γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και το χρονικό διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2022, μια κίνηση που είχε γίνει για τυπικούς λόγους, μέχρι να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του κ. Γιάννη Μπρατάκου από το ΕΒΕΑ, ώστε να αναλάμβανε ακολούθως τη θέση.