Η Νέα Δημοκρατία διάκειται θετικά επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ίδρυση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τόνισε ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, έθεσε οκτώ επιμέρους ζητήματα που εκτιμά ως ασάφειες ή αρνητικά στοιχεία του νομοσχεδίου, τα οποία και θα αναπτύξει στην επί των άρθρων συζήτηση.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση είχε προβεί στην ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος εν μέσω της κρίσης το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση την επέκρινε με βαρείς χαρακτηρισμούς μιλώντας για «δώρο 28 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Άγγελος Τζέκης, είπε πως η κυβέρνηση ενισχύει τους τραπεζικούς ομίλους την ώρα που αδειάζει τα δικαιώματα του εργαζομένου στους μισθούς και τις συντάξεις και χαρακτήρισε «ταξική» την πολιτική της.

Από τον ΛΑΟΣ ο Ηλίας Πολατίδης διερωτήθηκε ποιες είναι οι αντίστοιχες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που υπάρχουν για την στήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων, των αγροτών της αμυντικής βιομηχανίας, λέγοντας «το μόνο που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα είναι τράπεζες;» και δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει.

Τέλος, ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε γιατί το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τα 28 δισ. ευρώ της ΝΔ και τώρα το ψηφίζει, και «γιατί τότε το πακέτο των 28 δισ. ήταν αντιλαϊκό και το πακέτο των 10 δισ. είναι δίκαιο;» επισημαίνοντας πως είναι λογική η σύμπλευση της ΝΔ με το νομοσχέδιο.