Την εκτίμηση ότι σταδιακά η Ελλάδα βγαίνει από το «κάδρο» και το στόχαστρο των αγορών, λόγω της πολιτικής που έχει εφαρμόσει και η οποία αποδίδει, εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash.

«Νομίζω ότι βγαίνουμε σιγά – σιγά από το κάδρο. Και βγαίνουμε από το κάδρο, διότι πρώτον έχουμε πάρει μέτρα και έχουμε μια μεγάλη αποκλιμάκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, δεύτερον είμαστε μικρή αγορά και τρίτον για πρώτη φορά έχει φανεί ότι η Ευρώπη και οι πολιτικές ηγεσίες της συντονίζονται, οργανώνονται και πολύ αμυδρά φαίνεται ότι είναι έτοιμες να πάρουν κάποια μέτρα(…). Έχουμε μια σειρά μέτρων και πολιτικών, που λαμβάνονται από διαφορετικούς φορείς πρόληψης κρίσεων ή αύξησης του κόστους για τους κερδοσκόπους, ώστε να χάνουν, όταν προβαίνουν σε τέτοιες κινήσεις», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ, η Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι η γνωμάτευση του ΣΕΠΕ δεν είναι αρνητική, σημειώνοντας ότι το Σώμα έχει και παιδευτικό ρόλο, καθώς επιδιώκει να θέσει το πλαίσιο των κανόνων, αφού η σύμβαση ήταν και η πρώτη που κατατέθηκε .

Ερωτηθείσα για την αύξηση της ανεργίας, απάντησε ότι θα αντιστραφεί η τάση, «όταν θα δουλέψει το μηχανάκι της οικονομίας» και πρόσθεσε ότι για το 2011 έχουν μπει από το υπουργείο «αναχώματα», με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.