Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο τελεσίγραφο του Στέφανου Κασσελάκη και διαμήνυσε πως «δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν, θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, απαίτησε την αναγνώρισή του από την ΠΓ επιδίδοντας τελεσίγραφο: «Πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ή προσφυγή στο Συνέδριο». Ο Στέφανος Κασσελάκης, εννοεί προφανώς τις εθνικές εκλογές, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, απειλεί να στήσει και πάλι κάλπες, ώστε να εδραιώσει την κυριαρχία του στο κόμμα.

«Αν δε με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε το τώρα. Βρείτε ποιος θα κατέβει απέναντί μου και πάμε» είπε στα στελέχη του κόμματος με ιδιαίτερα επιθετικό ύφος.

Στην ίδια τοποθέτηση, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε ξανά για τα όργανα – σουρωτήρι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Σέβομαι τα όργανα και τα σέβομαι παρ’ ότι δεν υπήρξε συλλογική διαδικασία που δεν υπήρξαν διαρροές».

Για να συμπληρώσει: «Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο, αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία; Αν κάποιος με αμφισβητεί, ας το κάνει εδώ που είμαστε.»

«Δεν πρόκειται να γίνω Ιφιγένεια», κατέληξε.

«Δεν παραιτούμαι»

Μιλώντας στο LSE, τη Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε αν πρόκειται να παραιτηθεί σε περίπτωση που βρεθεί 20 μονάδες μακριά από τη Νέα Δημοκρατία. Εκείνος απάντησε μονολεκτικά και αποφασιστικά: «Όχι».

Για να συνεχίσει: «Νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να βγούμε δεύτεροι, νομίζω ότι μπορούμε να εκπλήξουμε τη χώρα. Πρέπει να εκτελέσω το σχέδιό μου. Δεν εκλέχθηκα για να είμαι πρώτος στις δημοσκοπήσεις έναν μήνα μετά την εκλογή μου στην προεδρία. Θα νικήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Θα νικήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δημιουργήσαμε μια νέα εναλλακτική, είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Η επίθεσή του στα media

Νωρίτερα, φτάνοντας στην Κουμουνδούρου, για τη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, αφού πρώτα επισκέφθηκε τους αγρότες στο Σύνταγμα και ανέβηκε σε ένα από τα παρατεταγμένα τρακτέρ, επιτέθηκε στα ΜΜΕ.

«Επιτέλους η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνει. Από όλα τα media. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει κι αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».