Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, αναφέροντας ότι θα απέχει από τη διαδικασία.

Με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, τόνισε ότι συγχαίρει τον πρωθυπουργό που δεν έθεσε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, θα πράξει με βάση την συνείδηση του και δεν θα ψηφίσει, αναφέροντας ότι «αρκεί το σύμφωνο συμβίωσης, με μια απλή τροποποίηση».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «η θέση μου σε ένα καθαρά συνειδησιακό ζήτημα, δεν έρχεται σε αντίθεση με την πλήρη και απόλυτη στοίχιση μου δίπλα στη Νέα Δημοκρατία και δίπλα στον πρωθυπουργό μας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Αγαπημένοι μου φίλοι, με απόλυτο σεβασμό σε όλες και όλους σας, είχα υποσχεθεί, ότι με το θάρρος της γνώμης μου, όταν θα ενημερωνόμουν πλήρως και αναλυτικά για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα έκανα δημόσια δήλωση για να εξηγήσω τι προτίθεμαι να κάνω όταν θα έρθει προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης και δημοσίευσε βίντεο, εξηγώντας τη στάση που θα τηρήσει.

Αγαπημένοι μου φίλοι, με απόλυτο σεβασμό σε όλες και όλους σας, είχα υποσχεθεί, ότι με το θάρρος της γνώμης μου, όταν θα ενημερωνόμουν πλήρως και αναλυτικά για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα έκανα δημόσια δήλωση για να εξηγήσω τι προτίθεμαι να κάνω όταν θα έρθει προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ακολουθεί βίντεο με την τοποθέτηση μου :

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Thursday, January 18, 2024