Τον απολογισμό των πρώτων έξι μηνών κοινοβουλευτικού βίου κάνει το κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας μέσω ενός βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 18 δευτερολέπτων, που παρουσιάζεται η δράση της επικεφαλής Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς επίσης και των βουλευτών. Όπως τονίζεται από το κόμμα, «η μικρότερη κοινοβουλευτική ομάδα αποδεικνύεται η πιο παρούσα, δραστήρια και συνεπής, ενώ η Αρχηγός της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή με τις περισσότερες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις (194 βασικές ομιλίες, παρεμβάσεις, επίκαιρες ερωτήσεις, χωρίς να υπολογίζονται πολλές άλλες παρεμβάσεις), έχοντας αφήσει πολύ πίσω της Πρωθυπουργό, Υπουργούς και τους υπόλοιπους Κοινοβουλευτικούς Αρχηγούς (ενδεικτικά, έναντι των 194 ομιλιών – παρεμβάσεων της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός έχει πραγματοποιήσει 15 μόνον ομιλίες-παρεμβάσεις στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ 31, ο Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Κιν.Αλλ 32., και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ 9)».

Στο βίντεο γίνεται αναφορά με αριθμούς, στην πυκνή και παρουσία της κας Κωνσταντοπούλου και των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που περιλαμβάνει, εκτός από ομιλίες στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές, διαβήματα, επίκαιρες ερωτήσεις και «συνεχείς πρωτοβουλίες πρόσκλησης πολιτών και φορέων στη Βουλή και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Ειδικότερα, στους πρώτους 6 μήνες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε 194 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, 93 ομιλίες και παρεμβάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, 63 ομιλίες και παρεμβάσεις στις Επιτροπές της Βουλής, κατέθεσε 14 Επίκαιρες Ερωτήσεις σε Υπουργούς και 14 Επίκαιρες Ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό, 7 Διαβήματα-Αιτήματα και 6 ομιλίες σε Εθνικές Επετείους.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι Βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας, Έλενα Καραγεωργοπούλου, Διαμαντής Καραναστάσης, Τζώρτζια Κεφαλά και Σπύρος Μπιμπίλας καταγράφουν 474 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, σε όλους τους τομείς και όλα τα μέτωπα, με πολλές να μην προσμετρώνται καν στην καταμέτρηση.

Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας πως «η Πλεύση Ελευθερίας, η μικρότερη Κοινοβουλευτική Ομάδα, με τη μεγαλύτερη παρουσία στη Βουλή και την πιο παρούσα και δραστήρια Πολιτική Αρχηγό, συγκροτεί, όπως υποσχέθηκε, τη μοναδική και πραγματική Αντιπολίτευση! Και συνεχίζει να θέτει τον πήχη ψηλά, χωρίς να επαναπαύεται: Αυτά είναι μόνο η αρχή! Όπως δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μια από τις τελευταίες ομιλίες της το 2023: “Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν έχετε δει τίποτα ακόμα!”».